Zamieszczone przez raf100
[O1] Pytanie o turbinę - padła - jaką kupić 1.9TDI 90/110 KM
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O1] Pytanie o turbinę - padła - jaką kupić 1.9TDI 90/110 KM
Witam.mam problem.posiadam Skode Octavie 1.9 TDi 110kM.Padła mi turbina i nie wiem jaka kupic nowa??bo dowiedziałem sie ze są dwa rodzaje(ze zmienną geometria łopatek i bez)Prosze o porade.
Pozdrawiam
-
Jeżeli masz silnik jak w podpisie czyli AGR to nie masz 110 KM
Jeżeli faktycznie jednak masz 110 kucy, czyli AHF lub ASV to turbo jest ze zmienna geometria. AGR jest bez zmiennej geometrii
Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Komentarz
-
Mam AHF. czyli napewno bedzie ze zmienna geometria łopatek?? dowiedzialem sie też ze mozna załatwić tu na forum taka turbinę.W jakich cenach dostanę taką turbine nową.Oczywiście oryginał??.Pozdrawiam
Komentarz
-
Jeśli AHF to jak pisałem napewno zmienna geometria. Umieść ogłoszenie w dziale giełda a noż sie jakaś ładna turbawka trafi :wink:Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Komentarz
-
-
skąd tak pesymistyczna diagnoza??? jakie objawy???Zamieszczone przez krzysiek1957Padła mi turbinaNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
krzysiek1957, przede wszystkim zmien jednak rodzaj silnika w podpisie bo to jednak myli. Skoro masz 110km to masz albo AHF albo ASV
Po drugie jak pisze dobrygrzeswawa, ( on sie na tym zna) :wink: podaj objawy moze nie koniecznie potrzebna regeneracja.
Napewno ktos tu zaradzi, doradzi:]
Komentarz
Komentarz